Nieuws

Eet lokaal en volgens het seizoen met een app'

Eet lokaal en volgens het seizoen met een app' Vandaag bieden supermarkten ons heel het jaar door fruit en groeten van over de hele wereld aan. Hierdoor zijn de meesten onder ons vergeten welke fruitsoorten en welke groenten in welk seizoen groeien.

5 goede redenen om lokake seizoensproducten te eten
  • Goed voor het leefmilieu: als u lokale groenten en fruit eet, vermindert u de CO2-uitstoot.
  • Goed voor uw portefeuille: lokale seizoensproducten zijn vaak minder duur.
  • Volle smaak: lokale producten krijgen de tijd om te groeien, te rijpen en op smaak te komen.
  • Goed voor uw gezondheid: de typische fruit en groenten uit onze streken zitten boordevol vitamines en hebben meer voedingstoffen.
  • Ondersteuning van de lokale economie: als u rechstreeks koopt bij de lokale boeren, helpt u hen om een eerlijke prijs voor zijn goederen te krijgen en zo een betere toekomt op te bouwen.

Om u te helpen seizoensgroenten en -fruit van bij ons te kiezen, biedt Leefmilieu Brussel u eensmartphoneapplicatie "recepten4seizoenen" aan. In de recepten4seizoenenapplicatie ziet u in een oogopslag degroenten en fruit van de huidige maand, of ze vers of geconserveerd voorhanden zijn en suggesties voor seizoensgebonden recepten. Op de app kunt u ook uw favoriete recepten selecteren en een boodschappenlijstje oproepen met de ingrediënten van de geselecteerde recepten. Ze bestaat voor iPhone, iPad en Android.